madopskrifter

Kirsebær-mandel muffins

kirsebær-mandel muffins
Hvad gør man, når ens 10-årige dreng har en stor bageinteresse, men man kun har et halvtomt køleskab og ingen tid til at køre ud at handle? Denne gang blev vores redning denne meget nemme opskrift. Den har kun få ingredienser og  nemt kan laves af lidt større børn uden meget hjælp fra forældrene… (opskriften er taget med små modifikationer fra bogen ‘Skønne kager’ af Atelier)

Kirsebær-mandel muffins

Tilberedningstid: 10 min

Bagetid: 25 min

Ingredienser

225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
en knivspids salt
75 g sukker
50 g malede mandler (vi brugte 30 g marcipan)
3 dl mælk
3 spsk citronsaft
0,5 dl solsikkeolie eller smeltet smør
1 stor æg
350 g udstenede kirsebær eller andre bær (kan godt bruges frosne)

Forvarm ovnen til 190ºC (170ºC varmluft). Sigt mel, bagepulver og salt sammen. Tilsæt sukker og malede mandler.
Pisk mælk, citronsaft, olie eller smør og æg sammen.
(Hvis man bruger marcipan i stedet for mandelmel, skal den røres sammen med lidt ægge/mælkemasse).
Tilsæt de tørre ingredienser til æggemassen. Rør blandingen sammen til alle ingredienser er blandet godt.
Bland ikke for meget, så bliver kagerne seje.
Fordel dejen i 12 muffinforme. Put 1 kirsebær i midten af hver muffin.
Bag i omkring 25 minutter til kagerne er hævet godt og gyldne.
Lad kagerne afkøle i formen i 5 min. Afkøl dem færdig på en rist. Disse muffins smager bedst samme dag, de er bagt.

Se vores udvalg af hørservietter.