madopskrifter

Hjemmelavet is uden is-maskine

 Selvom sommeren ikke har vist sig fra sin bedste side i år, boomer butikkernes hylder alligevel af jordbær, kirsebær og blåbær. Måske er du den heldige ejer af et stort kirsebærtræ i din have og ikke aner hvad du skal med alle de kirsebær? Måske er din veninde kommet med en skål duftende jordbær? eller blev du bare fristet af et godt tilbud i din lokale butik og nu står du nu med 1 kg bær?... Bær, bær, bær. Ingen sommer uden bær... Men sommer, bær og is er en endnu bedre kombination...

Vi har lånt denne opskrift af tapati.lt og har ændret den en lille smule. Den er utrolig nem og det bedste er, at isen kan laves uden is-maskine. Man kan varierer bær efter smag og årstiden. På billedet er der brugt jordbær til isen, men den kan også laves med kirsebær, blåbær, solbær eller andre bær. Og så er isen helt naturlig....  Velbekomme!

 

Hjemmelavet is uden is-maskine

200 g flødeost natural (fx. 'Philadelphia') 
150 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
3 pasteriserede æg
3 dl piskefløde
250 g bær til is (+ nogle bær til pynt) 

Pisk æggene, vaniljesukker og flormelis til et tyk skum og vend det med flødeost. Mos rensede og skyllede bær med stavblender (hvis det bruges frosne bær, kan de blancheres i kogende vand og afdryppes godt). Pisk fløden til ikke for stift skum. Vend forsigtig ægge-ost massen med pisket flødeskum og moste bær og hæld det hele i en stor eller flere små forme. Stil på frost i mindst 4 timer. 
Før spisning kan isen pyntes med friske bær. Er du lakridselsker,  prøv evt. med drys af lakridspulver...
Velbekomme!