borddækning, servietfoldning

Servietfoldning – Lektion Nr.1 – ‘Lomme’

Vi kender det  alle sammen - vi skal have gæster, vi har tilberedt en fin middag og vi skal bare lige dække bordet. Men så står vi der og mangler nogle ideer til hvordan vi kan gøre det anderledes end sidste gang.  Det siges, at man spiser med øjnene. Det vil sige, at det, hvordan maden og omgivelserne ser ud, spiler en meget stor rolle i den samlede madoplevelse. Derfor starter vi en serie som hedder 'Borddækning', hvor vi vil samle information om forskellige trends og stilarter indenfor borddækning rundt omkring i verden. Her vil du finde inspiration og ideer, både til den helt stor fest, men også tips hvordan du  hurtigt kan dække et stilfuldt bord med få midler til den lille middag. En del af borddæknings temaet vil være lektioner om servietfoldning. Meget ofte skal der få midler til, for at skabe den rette stemning.
.
servietfoldning - Lomme
 I dag vil vi vise en meget simpel metode, som ikke tager mange minutter at lave.       
 Denne metode kan bruges både til papirservietter og til stofservietter.
Trin 1 - læg servietten med den rette side mod bordet

Trin 1 – læg servietten med den rette side mod bordet

Trin 2 - fold servietten over midten på langs

Trin 2 – fold servietten over midten på langs

Trin 3 - fold den nederste del af servietten op ca 1/4 af serviettens længde.

Trin 3 – fold den nederste del af servietten op ca 1/4 af serviettens længde.

Trin 4 - fold en nederste del af servietten op en gang til.

Trin 4 – fold den nederste del af servietten op en gang til.

 

Nu har vi så lavet en lomme til bestik. (Billede i trin 4 viser den rette side af servietten).
Trin 5 - vend en serviet med den rette side mod bordet. Fold først den ene side mod midten på langs og bagefter den anden. Put en af 'lommen's' ender på bagsiden i den anden for at holde det hele sammen. Vend servietten med rette side opad og put bestik i lommen. 
serviet-1-5