borddækning, jul

Inspiration til borddækning – luksus med de dybe farver

borddækning hørdug

Inspiration til borddækning – luksus med de dybe farver

Efter mange års minimalistisk og enkel stil i boligen, som var karakteristisk for Skandinavien, har vi igen vendt vores blik mod de dybe farver. Vi har fået øje på kongeblå, grøn og petroleumsblå i alle nuancer. Disse farver er en stor trend nu i boligindretningen. Fra de rene farvetoner til de mere dæmpede og støvede nuancer ser vi dem i  møblerne, boligtekstilerne eller som vægfarver. Disse dybe og mørke farver bidrager til at skabe en hyggelig 'hule' stemning i hjemmet med et strejf af luksus.
Du kan læse mere om nye farvetrends og hvordan du bruger farverne i din boligindretning i en artikel af Sanne Kragelund fra Houzz Danmark: nye nordiske farvetrends
 Lige som resten af boligen, har borddækningen også fået et nyt løft af den nye farvetrend. De dybe farver er med til at skabe en meget eksklusiv og højtidelig stemning. Især i de mørke måneder, hvor der tændes mange stearinlys. Men ikke kun det. En farverig borddækning er smukt hele året rundt, også i sommer månederne, hvor den få supplement af levende blomster i alverdens former og farver. Messing, krystalglas, levende blomster og masser af levende lys. Det er nøgleord for denne stil. Og leg med strukturer.
Det må ikke være for pænt. En tynd krøllede hørdug eller bordløber og hørservietter i rustik struktur vil bløde lidt op på stilen og vil bidrag til mere afslappet, men stadigvæk luksuriøs stemning.
Hvis man vil gå mere forsigtig til værks, kan der vælges stearinlys, blomster og servietter i matchende lysere eller mørkere toner. Men det ser utrolig smukt ud med et sammenspil af kontrastfarver i form af blomster, stearinlys og servietter.
Ud over  de grønne farvetoner, en ny farve er stærkt på vej op. Det er støvet lilla/ aubergine farve. Find inspiration til borddækning med de dybe farver på de følgende billeder.

Kilde: FEMINAs juleteam inviterer på lækker julebrunch | femina.dk

Dark, rustic tones with rich greenery | Grace Loves Lace

Kilde: Pinterest

indigo and gold table setting

Kilde: Pinterest

Foto: Marcus Lawett, Styling: Hans Blomquist #inredning #dukning

Kilde: Pinterestblackberry bramble cottage...

La table de Noël végétale

Kilde: La table de Noel vegetale

From above

Kilde: lotta agaton gallery

Kilde: localmilkblog

Moody modern wedding inspiration

Moody modern wedding inspiration

Kilde: moody wedding inspiration

wedding cake ideas - photo by Kate Touzel Photography http://ruffledblog.com/modern-metallic-wedding-inspiration

Kilde: modern metallic wedding

Moody Winter Elopement Inspiration at Coronet Mountain

Kilde: Moody Winter Elopement Inspiration

. TABLE . inspirations .

Kilde: http://stylecaster.com/bohemian-decor/

  

Kilde: bohemian arizona dezert wedding 

SKAB STILEN: